Nieuws

Winkeliers dankbaar voor het vertrouwen van kabinet

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) is blij met het gestelde vertrouwen van het kabinet in de door winkeliers genomen maatregelen om het coronavirus in te dammen. Het kabinet maakte zojuist bekend vast te houden aan de uitzondering van 30 personen in binnenruimtes voor “doorstroomlocaties”, waaronder winkels. Wel moet het deurbeleid worden aangescherpt. Volgens de RND, dat grootwinkelbedrijven in de non-food detailhandel vertegenwoordigt, is dit vertrouwen een bevestiging van de succesvolle aanpak van de winkeliers in de strijd tegen het coronavirus op basis van het protocol Verantwoord Winkelen.

De winkeliers hebben maatregelen getroffen op basis van het Protocol Verantwoord Winkelen of hebben aanvullende specifieke veiligheidsmaatregelen ingevoerd op basis van branchespecifieke richtlijnen die diverse branches in non-food de detailhandel hebben opgesteld naar aanleiding van het basisprotocol.

Eus Peters, directeur van de RND: “Per type winkels zijn er specifieke maatregelen getroffen. We hanteren het criterium van 1 klant per 10 m2, communiceren “kom zoveel mogelijk alleen” en “vermijd drukte (ook door winkelbezoek te spreiden door de week)”. Hiermee behouden we een veilige winkelomgeving voor klanten en medewerkers. We hebben de afgelopen maanden gezien dat dit werkt en we zijn blij dat het kabinet ons het vertrouwen geeft.

RND ziet dat het noodzakelijk is om als detailhandel aandacht te blijven vestigen op de getroffen maatregelen in de winkels, in verband met de toename van het aantal coronabesmettingen. Daarom roept RND de klant nog steeds op om de winkels zo veel mogelijk te bezoeken op relatief rustige momenten, gericht aankopen te doen en tijdens het bezoek de aanwijzingen van medewerkers te volgen. We betreuren de sluiting van onze gastvrije buren in onze winkelgebieden en hopen dat we het virus snel kunnen indammen zodat we samen weer open kunnen.