Branches

UFON

Unie van filiaal & franchise optiek- en hoortoestelbedrijven Nederland

De UFON is belangenbehartiger van filiaalbedrijven en franchiseformules in de optiekbranche en de leveranciers van hoortoestellen.

De leden van de Ufon vertegenwoordigen circa de helft van alle optiekwinkels in Nederland (en 80% van de filialen van filiaalbedrijven). De leden van de Ufon zijn:

  • Eye Wish (Grandvision)
  • Eyes + More
  • Hans Anders
  • Pearle Opticiens (Grandvision)

Meer weten over cijfers en feiten in de optiekbranche? Kijk op https://www.retailinsiders.nl/data/ onder persoonlijke verzorging, optiekzaken.

Ufon Protocol Veilige optiek

De optiekketens die zijn aangesloten bij de UFON hebben in aanvulling op de maatregelen van de regering in de aanpak van het coronavirus, additionele maatregelen genomen en vastgelegd in het “Protocol Veilige Optiek”. De gezondheid van klanten en medewerkers staat centraal in de optiek. Brillen en contactlenzen zijn medische hulpmiddelen en vallen onder de categorie “Zorg” op de lijst van cruciale beroepsgroepen.

De overheid heeft met ingang van 25 september 2021 de Richtlijn Verantwoord Winkelen gearchiveerd alsook het bijbehorende handhavingskader. Vanaf die datum gelden in het algemeen (en niet specifiek voor winkels) de volgende adviezen vanuit de Rijksoverheid:

  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen
  • Was vaak en goed uw handen / Nies en/of hoest in uw elleboog
  • 1,5 meter is nog steeds een veilige afstand tot anderen // schud geen handen (als advies)
  • Zorg voor voldoende frisse lucht (waarbij is aangetekend dat winkels de facto een 'doorstroomlocatie' zijn.

UFON heeft haar eigen, interne richtlijnen aan deze adviezen aangepast. Zo staat er nog steeds ontsmettingsgel bij de deur, zullen we u geen hand geven en laten we de plexiglas schermen voorlopig hangen, maar zullen bijvoorbeeld niet meer vragen om alle gepaste monturen in bakjes apart te houden. En heeft u klachten, laat u dan svp direct testen en kom naar onze winkel als u getest bent of klachtenvrij bent.

Aangesloten ondernemingen