Nieuws

Online AVG-check beschikbaar voor winkeliers

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg AVG of privacywet) in Nederland van toepassing. De AVG is het directe gevolg van nieuwe Europese regels, de GDPR (General Data Protection Regulation, “GDPR”). De kaders waarbinnen een bedrijf persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt veranderen door deze nieuwe regelgeving. Dat kan dus ook voor winkeliers gelden. Denk aan klantgegevens als naam, adres, woonplaats, bestelhistorie en betaalgegevens. Maar - veel directer - ook aan data met betrekking tot het eigen personeel. Het verwerken van deze persoonsgegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet.

Detailhandel Nederland heeft voor de winkeliers in Nederland een handige Online AVG Check gemaakt, die winkeliers helpt om zich beter te informeren en voor te bereiden op de AVG.

Via 12 korte vragen krijgt u informatie over de AVG en biedt het snel inzicht in acties die u nu kunt ondernemen. Binnen 10 minuten heeft u een overzicht waar de AVG u mogelijk kan raken en een "te doen"-lijst met concrete acties die u vervolgens kunt downloaden.

Ondernemers zullen vervolgens zelf actie moeten ondernemen. Echter, u bent straks wel beter voorbereid op dat wat komen gaat. De online AVG check is hier te vinden:

https://onlineavgcheck.detailhandel.nl

Additioneel treft u tevens achtergrondinformatie aan over de AVG. Deze is deels in het Engels opgesteld door onze collega’s van EuroCommerce. Een Nederlandse samenvatting is toegevoegd.