Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Ed Hamming

Uit handen van burgemeester Jan van Zanen, ontving Ed Hamming op donderdag 19 januari 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens het jaardiner van het Congres van de Stichting Anton Dreesmann in Utrecht. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Al bijna 45 jaar is de heer Hamming actief in en voor de detailhandel, en is daar nóg dagelijks mee bezig. Geboren in een retailgezin, begon hij zijn carrière in 1973 als afgestudeerd bedrijfseconoom bij foodbedrijf Ven, dat inmiddels onderdeel is van Sligro. Na enkele andere functies, onder andere bij Bührmann-Tetterode, Wehkamp en HIJ herenmode (nu onderdeel van WE Fashion), werd hij in 1991 benoemd als CEO bij Vendex. Tussen 2000 en 2005 was de heer Hamming CEO van Koninklijke Vendex-KBB, dat toen onder meer bestond uit De Bijenkorf, Claudia Sträter, HEMA, Hunkemöller, Praxis en V&D.

Naast en na zijn actieve carrière in de detailhandel, is Ed Hamming jarenlang actief als bestuurder. Hij trad 25 jaar geleden aan als bestuurslid van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), de koepelorganisatie voor grootwinkelbedrijven in de non-food detailhandel, waar hij nu 12½ jaar de voorzittershamer hanteert.