Nieuws

VDN: Alliantie opgericht om naleving leeftijdsgrens alcohol verder te verbeteren

In aanwezigheid van staatssecretaris Van Rijn is vandaag de Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol officieel gelanceerd in Den Haag. De nieuwe alliantie is geïnitieerd door organisaties die direct en indirect betrokken zijn bij de verkoop van alcohol. Door middel van de website www.alliantieleeftijdsgrens.nl zal de alliantie zich de komende jaren inzetten om de leeftijdscontrole en -naleving verder te verbeteren.

De verkopers van alcohol nemen veel maatregelen om de leeftijdscontrole en -naleving steeds verder te verbeteren. In de afgelopen jaren is het nalevingspercentage dan ook flink gestegen. Tegelijkertijd zijn er nog verbeteringen mogelijk. De website www.alliantieleeftijdsgrens.nl heeft als doel om ondernemers te inspireren en samenwerkingen te stimuleren.

‘Door inzichten te delen helpen we elkaar vooruit. Samen willen wij het signaal afgeven dat het niet normaal is om drank te verkopen of schenken aan minderjarigen, én dat het niet normaal is om drank te kopen als je zelf minderjarig bent’, aldus Peter de Wolf, directeur van STIVA.

Aangesloten organisaties
De alliantie bestaat uit de volgende organisaties: Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Koninklijke Horeca Nederland, NOC*NSF, Landelijke Kamer van Verenigingen, STIVA, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, SpiritsNL, Nederlandse Brouwers en Vereniging Drankenhandel Nederland.

Samen slimmer
Waar NIX18 zich voornamelijk richt op de consument, focust de Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol zich op de ondernemers en medewerkers die betrokken zijn bij de naleving. Door best practices te delen en waar mogelijk samen te werken, kunnen we ons nog beter inzetten voor een correcte naleving van de leeftijdsgrens. Klik hier voor www.alliantieleeftijdsgrens.nl

Lees meer in onze standpunten: