Standpunten

Download corona Toolkit "Van open worden we samen blij"

Het is voor iedereen ontzettend ingrijpend dat door corona ons leven op pauze staat. Dat we niet meer op een normale manier ons leven kunnen leiden en vrijwel alle winkels gesloten zijn, past niet bij ons.

Corona blijft nog wel even dus moeten we zorgen dat er geen paniek meer is als de cijfers stijgen. Eerder hadden we als eerste branche in Nederland een brancheprotocol (de Richtlijn Verantwoord winkelen"), die we samen met de overheid maakten en waarmee we open konden. Dat gaan we ook doen met het nieuwe kabinet, dat er dan voor zorgt dat iedereen weet waar hij aan toe is en we niet meer van crisis naar crisis rollen. Samen gaan we steeds meer richting ‘normaal’ en kunnen we weer genieten van bruisende steden, open winkelgebieden en gezellige dorpen.

Om heel Nederland te laten zien dat we er allemaal aan toe zijn dat het leven weer wat normaler wordt vragen we je onze campagne-boodschap te delen: Onze winkels kunnen veilig open! Daar worden we samen blij van.

#wekunnenveiligopen

Gratis toolkit

Download op deze pagina's de gratis toolkit (.zip-files) om de boodschap te verspreiden:

  1. Voor Social Media hebben we twee verschillende versies voor je: ‘Onze winkels kunnen veilig open!’ en ‘Mijn winkel kan veilig open!’. Je kunt deze middelen gebruiken voor Instagram, Facebook en Linked In.
  2. Er zijn twee formaten posters in pdf: A3 en A4.
    Wil je hier zelf nog wat in aanpassen of je logo toevoegen, dan kun je ook de "open p;oster"-bestanden downloaden (te bewerken in Indesign).
  3. Ook kun je afbeeldingen (gif/stickers) downloaden om te delen in Whatsapp of te gebruiken in online uitingen.