Nieuws

Onze winkels kunnen veilig open, daar worden we samen blij van!

Met een landelijke campagne lanceren de branches van INretail, Vakcentrum en RND vandaag de boodschap ‘open winkels, daar worden we samen blij van’.

Iedereen wil weer terug naar het normale leven. Klanten willen zelf weer de regie hebben over waar en wanneer ze de aankopen doen in Nederland. In aanloop naar de volgende persconferentie doen winkels massaal mee met de campagne en de oproep dat ze weer veilig open kunnen. Met posters op winkelruiten en onder meer berichten op hun social media laten de ondernemers aan Nederland weten dat ze er klaar voor zijn weer bezoekers te ontvangen.

Uw veiligheid en van onze medewerkers staat voorop: Met afstand houden, mondkapjes en de gebruikelijke hygiënemaatregelen zoals desinfectiemiddel én ventilatie kan iedereen weer terug naar het normale leven met open winkels. Het is onderdeel van het plan dat aan het kabinet is aangeboden en past in een scenario waarin we met corona moeten leren leven zonder telkens in een lockdown te belanden. Als de situatie er om vraagt, kan met een maximering van het aantal bezoekers per winkel gewerkt worden. Ook het dragen van mondmaskers in drukke winkelgebieden is eenvoudig te realiseren.

Op dit moment zijn 56.000 winkels nog gesloten. Iedereen wil dat dit zo snel mogelijk ophoudt zodat winkels weer open kunnen en mensen hun normale leven weer kunnen oppakken.

Omdat winkels veilig open kunnen, laten we dat blije gevoel zien in een campagne die we samen met INretail en het Vakcentrum hebben ontwikkeld. Het blije gevoel is letterlijk te zien in het hengsel van de tas.

Op onderstaande link vinden waarmee u zelf dit blije gevoel kunt uitdragen: posters voor de etalage, posts voor social media.

https://www.rndweb.nl/standpunten/download-corona-toolkit-van-open-worden-we-samen-blij

Maak gebruik van die materialen om heel Nederland mee te nemen in het blije gevoel. Winkels kunnen open, winkels kunnen veilig open